Četvrtak, 16. svibnja 2024.

[DARIVANJE] ‘Leksikon naziva koprivničkih ulica i trgova’ bit će predstavljen u knjižnici, znamo tko su dobitnici ovog izdanja

“Leksikon naziva koprivničkih ulica i trgova” autora Petra Fijačka bit će predstavljen publici u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović u srijedu u 18 sati.

Knjižničar Petar Lukačić kazao je da će uz autora sudjelovati i recenzent knjige Vuk Tvrtko Opačić redoviti profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

– Uz vlastiti dom kao mjesto stalnog prebivališta, najbolje poznajemo te najlakše možemo razviti povezanost prema svojem svakodnevnom okruženju, a koje sačinjavaju upravo ulice i trgovi, odnosno susjedstva u kojima provodimo svoje vrijeme. Jednom kad te osjećaje prenesemo na širi prostor, bit će nam vidljivije one karakteristike mjesta koje ga čine posebnim ili jedinstvenim, s kojima se možemo povezati te razviti osjećaj pripadnosti i ponosa – objasnio je Lukačić.

Napomenuo je kako je ovaj Leksikon doprinos poznavanju našeg grada.

– Kao takav neka nam bude obavezni stanar naših polica s knjigama, a vas pozivamo da dođete na predstavljanje i “prošećete” ulicama i trgovima našeg lijepog grada te ga malo bolje upoznajte – zaključio je Lukačić.


Dvoje čitatelja darujemo s po jednim Leksikonom. Sretni dobitnici su Josipa Stolnik Lugarić i Tomislav Fajdić, a upute smo vam poslali u inbox.

zatvori