Subota, 27. travnja 2024.

[DARIVANJE] Film ‘Samo kad se smijem’ prikazuje se tri dana u Kinu Velebit, znamo tko ide na projekciju

U kinu Velebit održavaju se dodatne projekcije filma Vanje Juranić “Samo kad se smijem” od 4. do 6. prosinca u 18 sati.

Svjetsku premijeru ovaj film imao je na ovogodišnjem 70. pulskom filmskom festivalu gdje mu je dodijeljena nagrada Kino mreže, a Tihana Lazić osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na istom festivalu. Nagrada Kinomreže, koja se ove godine dodijelila prvi put, omogućuje filmu širu distribuciju, a ovome filmu dodijeljena je zbog iznimno važne tematike kojom se bavi – obiteljskim nasiljem.

Tina (28) živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.


Film “Samo kad se smijem” prikazuje se tri dana u Kinu Velebit, a mi za vas imamo ulaznice za projekciju 5. ili 6. prosinca. Jednog čitatelja darujemo s dvije ulaznice. Sretna dobitnica je Danijela Erega, a upute smo vam poslali u inbox.

zatvori