Nedjelja, 28. travnja 2024.

Članovi Udruge Bolje sutra obilježili 20 godina rada uz otvaranje novih prostora

Članovi koprivničke Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra obilježili su 20 godina rada te održali važnu završnu konferenciju projekta “Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici”.

Riječ je o projektu koji je odobren na natječaju Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 12,9 milijuna kuna. Cilj je bio osigurati adekvatan prostor i potrebnu opremu za osobe s invaliditetom kako bi im se omogućila izvaninstitucionalna podrška te pružanje socijalnih usluga u kombinaciji sa psihosocijalnom pomoći za odrasle osobe s invaliditetom.

– Aktivnostima projekta obnovljena je i prilagođena zgrada u kojoj će se osobama s invaliditetom, osobama s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i skrbnicima ponuditi mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život. Izgrađeni su uredi, arhiva, različite dvorane, dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, spremišta i skladište, vježbaonica za tjelesnu aktivnost, sanitarni čvorovi, toaleti i tuš kabine te toplinska stanica. Dodan je i prostor za radnu okupaciju u kojem će korisnici usvajati nova znanja i vještine za samostalan život poput pripreme obroka, brige o prostoru, namirnicama i hrani, brige o vlastitom zdravlju i higijeni te odjeći – poručili su iz udruge.

Dodajmo kako su izgrađene i 34 infrastrukturne jedinice, dok je zgradu simboličnim rezanjem vrpce otvorila članica udruge uz pomoć predstavnice partnera, odnosno zamjenice gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenije Ostriž.

Izvor: Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice (Facebook)
zatvori