Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Članovi Hrvatskog geološkog društva posjetili Đurđevačke pijeske i predstavili mogućnosti rada sa studentima i učenicima u prirodi

Članovi Hrvatskog geološkog društva iz Zagreba posjetili su Đurđevac, a najveći dio svog posjeta i interesa posvetili su upravo Đurđevačkim pijescima.

Iz Grada Đurđevca navode kako su se u geografsko-botaničkom rezervatu upoznali s bioraznolikostima uvjetovanima pijeskom, a u prostorijama škole u prirodi u Boriku predstavili su sve mogućnosti rada i boravka sa studentima i učenicima u prirodi.

– U sklopu ovog posjeta Hrvatskog geološkog društva bili smo i na Dragancima gdje je Lidija Galović, članica međunarodnog tima znanstvenika u sastavu predstavnika iz Belgije, Hrvatske, Srbije i Španjolske, prezentirala svoj višegodišnji rad o Đurđevačkim pijescima te usporedbu s Deliblatskom peščarom u Srbiji i drugim pustinjama u Europi – rekao je tajnik Društva prijatelja Đurđevačkih pijesaka Martin Mahović.

Dodajmo kako su gosti iz Zagreba u obilasku grada posjetili i Interpretacijski centar Picokijade u Muzeju grada Đurđevca te aktualnu izložbu Nade Žiljak.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori