Petak, 14. lipnja 2024.

Članovi Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece proslavili 15. godišnjicu djelovanja

Članovi đurđevačke Udruge udomitelja za djecu Osmijeh proslavili su 15. rođendan, odnosno 15. godišnjicu uspješnog rada za dobrobit djece koja nisu imala sreću rasti u primarnoj obitelji.

Ovu su godišnjicu obilježili zajedno s predstavnicama drugih udruga članica i civilnog sektora, resornog Ministarstva, ureda UNICEF-a za Hrvatsku i mladima koji su odrastali u udomiteljskim obiteljima, poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Bila je to prilika da se podsjeti na sve dosadašnje uspjehe i postignuća, ali i na neke prepreke u zahtjevnom i plemenitom zvanju udomiteljstva.

– Zahvaljujemo i našim mladima koji su bili u fokusu drugog dijela programa i okruglog stola o izazovima i potrebama mladih iz udomiteljskih obitelji, a na putu prema samostalnom životu. Oni su nam dali vrijedne savjete i uvid u proces odrastanja i izlaska iz udomiteljske obitelji – rekla je Dubravka Čordašev, nekadašnja predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i predsjednica đurđevačke Udruge Osmijeh, a kao jedna od panelistica dodala su mladi najbolji ambasadori udomiteljstva i razlog zbog kojih forum postoji i djeluje već 15 godina.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori