Utorak, 14. svibnja 2024.

Članice Udruge HERA organizirale javnu akciju u Đurđevcu, Švagelj Jažić: Želimo senzibilizirati građane na problematiku nasilja nad ženama i u obitelji

Članice Udruge HERA iz Križevaca organizirale su javnu akciju u Đurđevcu na Gradskoj tržnici u sklopu kampanje “16 dana aktivizma”.

Riječ je o drugoj javnoj akciji koja se održava u sklopu kampanje, dok je prva održana 20. studenog u Bjelovaru.

– Tamo smo dale podršku ženama novoosnovane Udruge Adela. Naime, tog dana je prošlo i dva mjeseca od ubojstva djevojke u Osijeku koju je službenim pištoljem usmrtio policijski službenik. Osnovna inicijativa bila je ukazati na povećanje broja smrtno stradalih, odnosno ubijenih žena od strane bivših ili sadašnjih partnera – istaknula je predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić te dodala kako je sve bilo usmjereno na kazneno djelo femicida koje treba biti dio kaznenog zakonodavstva.

Sve ne nastavilo sudjelovanjem na promociji filma “Samo kad se smijem” i javnom akcijom koja je održana u Koprivnici.

– Javnim akcijama želimo senzibilizirati građane na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Građanima treba dati informacije kome se mogu obratiti za pomoć i podršku te zašto je važna prijava kaznenog djela nasilja u obitelji. Mi kao građani imamo moralnu i zakonodavnu dužnost prijaviti ukoliko znamo ili imamo saznanja da neka žena trpi nasilje od partnera ili supruga – zaključila je.

zatvori