Srijeda, 15. svibnja 2024.

BRAVO! Crtež đurđevačkog učenika Karla Sabolića nagrađen i izložen na izložbi u Japanu

Na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva Kanagawa u Japanu izložen je i nagrađen crtež Karla Sabolića, učenika 8. e razreda Osnovne škole Đurđevac.

U đurđevačkoj Gradskoj upravi govore da je na izložbu pristiglo 11.607 radova iz 59 zemalja iz čitavoga svijeta od čega je 520 izloženo i nagrađeno. Na svečanosti dodijele diploma autorima u galeriji Hrvatskog školskog muzeju u Zagrebu uz Karla Sabolića bio je i njegov mentor Zoran Vidaković, a nagrade za najuspješnijih 15 hrvatskih učenika, među kojima je bio i Karlo, učenicima je uručio Veleposlanik Japana u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija gospodin ISO Masato.

– U suradnji s Veleposlanstvom Japana Hrvatski školski muzej dugi niz godina sudjeluje u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa koja se održava svake druge godine. Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta – pojasnio je ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović i čestitao svojem učeniku i njegovom mentoru na velikom likovnom uspjehu.

Čestitkama se pridružio i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Raduje nas svaki uspjeh naših učenika i naših mladih, pogotovo kad je postignut na svjetskoj razini. To nas u Gradu Đurđevcu obavezuje da činimo sve da mladi imaju najbolje uvijete za život i rad te kako bi se bez opterećenja mogli posvetiti svojim kreativnostima i postizati što bolje uspjehe – rekao je gradonačelnik Janči i čestitao Karlo Saboliću i Zoranu Vidakoviću na postignutom uspjehu.

zatvori