Petak, 3. svibnja 2024.

Božićno-novogodišnji koncerti i nastupi diljem središnje Podravine za sjajan završetak godine

Za lijep kraj godine pobrinule su se općine s područja središnje Podravine koje organiziraju prikladne božićno-novogodišnje koncerte i nastupe.

U prepunoj dvorani Društvenog doma u Legradu 26. prosinca tako je već održana tradicionalna završna priredba KUD-a Zrin. Priredbu je otvorio crkveni zbor Župe Presvetog Trojstva iz Legrada izvevši dvije prigodne božićne pjesme. Nakon toga nastupe su imali veliki i mali folklor, dramska sekcija i pjesnici s područja općine Legrad.

U Virju je jučer u školsko-sportskoj dvorani održan tradicionalni božićno-novogodišnji koncert. Nastupili su Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan iz Virja, Umjetnička škola Fortunat Pintarić – Područni odjel Virje, Dječji vrtić Zrno iz Virja, crkveni zbor Župe sv. Martina iz Virja, stariji tamburaški sastav Osnovne škole Virje te Puhački orkestar DVD-a Virje.

Glazbena večer održana je i u Molvama gdje su članovi KUD-a Molve organizirali tradicionalni božićni koncert u Domu kulture u Molvama. Uz članove KUD-a Molve nastupala su i djeca Dječjeg vrtića Pčelica iz Molvi.

Božićni koncert naziva “Vrijeme Božića” KUD-a Delovi i prijatelja održat će se danas u 18 sati u Novigradu Podravskom. Mjesto održavanja koncerta je dvorana ZKF, a večer će biti ispunjena božićnim duhom i tradicijom. Uz domaćine nastupit će KUD Srce iz Koprivnice, KUD Zrin iz Legrada te učenici Područne škole Delovi. Voditeljica programa bit će Martina Vadlja, a po završetku koncerta slijedi i večera uz druženje u Društvenom domu u Delovima.

Spomenimo za kraj da aktivnosti u Novigradu Podravskom tu ne staju jer se za 31. prosinca od 11 sati u dvorani ZKF sprema doček Nove godine za najmlađe. Za djecu i njihovu pratnju osigurani su besplatni hot dogovi, topli napici, sokovi, dječji šampanjac, konfete…

Hlebine će također veselo proslaviti kraj godine i to na imanju Stari zanati na kojima se organizira ‘Doček u podne’ uz tamburaše i vatromet, a sve počinje u 11 sati.

zatvori