Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Belupu zahvalnica za sudjelovanje u akciji ‘Čep za lijek’, Čeović: U skrbi za zdravlje mislimo na ljude jer kvaliteta života je svima nama na prvom mjestu

Belupu je uručena zahvalnica za sudjelovanje u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek u sklopu projekta “Dar za djecu Hrvatske”.

Iz kompanije poručuju da je u njihovom sjedištu povodom primopredaje čepova predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović predao zahvalnicu predsjedniku Uprave Belupa Hrvoju Čeoviću. Toj prigodi prisustvovali su inicijatorica projekta direktorica Kontrole kvalitete Željka Bešvir te organizatorice projekta voditeljica Zaštite okoliša Ivana Jambrek i voditeljica internih komunikacija u Belupu Lidija Turkalj.

– U skrbi za zdravlje Belupo misli na ljude jer kvaliteta života je svima nama na prvom mjestu. Kao što osmišljavamo načine i procese u proizvodnji i plasmanu lijekova, tako ih provodimo i u djelovanju zajednice. Potičemo svoje projekte i pridružujemo se postojećima. Ovaj projekt s geslom “Srce za djecu Hrvatske” nosi poruku koja je Belupovkama i Belupovcima poticaj već više od 50 godina: ulažemo svoje znanje i zalaganje u dostupnost liječenja jer “Prvo je zdravlje”. To je naš put i naš cilj – naglasio je predsjednik Čeović.

Spomenimo da se Belupo projektu pridružio ovog proljeća.

– U nešto više od šest mjeseci prikupili ste oko pola tone čepova što članovima udruge omogućuje liječenje i podiže kvalitetu života – istaknuo je Vibović.

Dodajmo da je cilj je projekta, koji od 1999. godine provodi Udruga za oboljele od leukemije i limfoma, prikupljanje čepova od tvrde plastike koje pojedinci, obitelji, domaćinstva i radne zajednice skupljaju i daruju udruzi. Udruga prodaje čepove kao sekundarnu sirovinu, a namaknutim sredstvima financira liječenje oboljelima kad terapija nije dostupna na domaćem tržištu ili je HZZO ne financira. Za jedan terapijski ciklus prosječno je potrebno prikupiti oko osam tona čepova.

– Belupo godinama skrbi o ljudima – zaposlenicima, krajnjim korisnicima naših proizvoda i svim članovima zajednice te o njihovu zdravlju. Organiziramo i javnozdravstvene i dobrovoljne akcije. Cijela Grupa Belupo, kao i Grupa Podravka kojoj s ponosom pripadamo, podržava Strategiju održivog razvoja Grupe Podravka u kojoj se ističu obveze prema okolišu i briga za okoliš te odgovornost i skrb za kvalitetu života. Stoga će Belupo i nadalje poticati zaposlenike, njihove obitelji i sve članove zajednice da nastave prikupljati čepove te, pomažući drugima, svojim humanitarnim djelovanjem potvrđuju kompanijsku premisu “Prvo je zdravlje” – zaključuju u kompaniji.

zatvori