Utorak, 7. svibnja 2024.

ADVENT U PETERANCU Pripremljen kulturno-umjetnički program, kićenje bora, druženje uz kuhano vino i kobasice….

Već drugu godinu zaredom održat će se Advent u općini Peteranec.

Kao i prošle godine advent će se održati druge i treće nedjelje adventa, prve subote u Peterancu, a za sedam dana u Sigecu, izvijestili su iz Općine.

– Obilježavanja adventa počinje u petak, 8. prosinca kada će se u Vatrogasnom domu u Peterancu održati predstava za djecu pod nazivom “Najljepši Božić Tvrdoglavog mačeta i prijatelja”. Predstava će početi u 18 sati, a ulaz je besplatan za sve. U predstavi glume odgojiteljice iz dječjeg vrtića Zvončić i Zvončica iz Gole koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Vrapčić – naveli su.

U subotu, 9. prosinca obilježavanje adventa počinje u organizaciji Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh koja poziva sve zainteresirane između 15 i 17 sati na prostor Konjičkog kluba Galop gdje će za sve zainteresirane biti organizirana šetnja na konju te druženje uz Djeda mraza i njegove vilenjake.

– Program se nastavlja u 18 sati ispred Vatrogasnog doma. Održat će se prigodni kulturno-umjetnički program, paljenje adventske svijeće, kićenje bora, a sve će završiti druženjem uz kuhano vino, čaj, krampampulu te kobasice i kolače – istaknuli su u Općini Peteranec.

U Sigecu će se program održati 16. prosinca na trgu pored crkve. Program počinje u 18 sati te je planiran program isti kao i vikend prije; kulturno-umjetnički program nakon čega će biti paljenje treće adventske svijeće te kićenje bora ukrasima koje su izradili učenici Područne škole Sigetec. Nakon toga planirano je druženje sudionika i mještana.

Na Badnjak su pritom planirane i polnoćke u sva tri sela i to u Komatnici u 20 sati u Društvenom domu, u Sigecu u 22 sata u crkvi svetog Marka Evanđelista te u Peterancu u 24 sata u Župnoj crkvi svetih Petra i Pavla.

Spomenimo da uz Općinu Peteranec u organizaciji Adventa sudjeluju udruge, klubovi i društva s područja općine te područne škole iz Peteranca i Sigeca, dječji vrtići iz oba sela te crkveni zborovi crkve svetog Marka evanđelista iz Sigeca i crkve svetih Petra i Pavla iz Peteranca.

U slučaju lošeg vremena programi se ne otkazuju već će se održati u društvenim domovima.

Izvor: Općina Peteranec (Facebook)
zatvori