Srijeda, 15. svibnja 2024.

ADVENT U ĐELEKOVCU Načelnica Samošćanec: U petak će na božićnoj priredbi Djed Mraz dijeliti poklone, a u nedjelju imamo Božićni sajam

U ovo blagdansko vrijeme pripremljena su brojna događanja u sklopu Adventa u Đelekovcu.

Kako nam je rekla načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec neke aktivnosti su već održane.

– Prošle nedjelje, dakle prve adventske nedjelje, imali smo događanje u Đelekovcu i Imbriovcu. Najprije smo u Imbriovcu upalili prvu adventsku svijeću gdje su članice Udruge žena Ruža organizirale i prigodni domjenak i program, a zatim smo imali i paljenje svijeće u Đelekovcu gdje su nam za program bili zaduženi vrtićarci i školarci. Isto tako naša škola i vrtić su organizirali radionicu pečenja božićnih kolača – kazala je načelnica.

>> FOTO U Đelekovcu upaljene prve adventske svijeće uz prigodan program i druženje

No, program se nastavlja već ovaj petak.

>> FOTO Đelekovečki mališani s mamama i bakama pripremili božićne kolačiće

– U 17:30 imamo božićnu priredbu na kojoj će Djed Mraz podijeliti darove za naše najmlađe. U nedjelju 17. prosinca očekuje nas i vrhunac našeg Adventa, a to je Božićni sajam u Domu kulture Pajo Kanižaj nakon kojeg slijedi i prigodno druženje u središnjem parku u Đelekovcu gdje će se peći kobasice i fritule te kuhati vino. Ovaj program počinje od 16 sati. Za kraj imamo u utorak 19. prosinca Božićnu predstavu u organizaciji odgojiteljica iz Dječjeg vrtića u Goli i to će biti od 17 sati u našem Domu kulture u Đelekovcu – zaključila je načelnica.

zatvori