Subota, 4. svibnja 2024.

VLADA PRIHVATILA AMANDMANE Sobota: Osigurana su sredstva za izgradnju učeničkog i studentskog doma u Koprivnici

U proračunu Vlade Republike Hrvatske za 2024. godinu i njegovim projekcijama za 2025. i 2026. godinu naći će se sredstva za izgradnju učeničkog i studentskog doma u Koprivnici.

Naime, Vlada je na telefonskoj sjednici prihvatila dva amandmana saborskog zastupnika Darka Sobote.

– Podnio sam dva amandmana vezana za Koprivničko-križevačku županiju i to konkretno za srednjoškolsko i akademsko obrazovanje. Prvi amandman vezan je uz projekt Koprivnice za godinu 2024./2025. gdje je osigurano 300.000 eura za projektnu dokumentaciju i 4,7 milijuna eura u 2025. godini za studentski dom. Drugi amandman koji sam podnio je vezan uz izgradnju učeničkog doma koji je isto tako prijekopotreban, a nositelj investicije je Koprivničko-križevačka županija. Za iduću godinu osigurano je milijun eura, a u projekciji za 2025. dodatna tri milijuna eura – objasnio je Sobota.

Dodao je da je pritom ukupan iznos oba amandmana devet milijuna eura.

– Vjerujem da će koncem 2025. godine i naši srednjoškolci i naši studenti s područja naše, ali i okolnih županija imati bolje i nove uvjete za svoje srednjoškolsko i akademsko obrazovanje. Zahvaljujem Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću da je prepoznao potrebe obrazovanja na području naše Koprivničko-križevačke županije – zaključio je Sobota.

zatvori