Subota, 4. svibnja 2024.

Usvojen proračun Grada Đurđevca za 2024. godinu u iznosu od 20,6 milijuna eura, najavljena gradnja trgovačkog centra

Na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca održanoj u Gradskoj knjižnici Đurđevac donesen je proračun za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Proračun za iduću godinu iznosi 20,6 milijuna eura, pojasnio je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

– Kod proračuna za iduću godinu najveći dio, 63 posto, čine sufinanciranja iz Europske unije i države i to pokazuje koliko dobro koristimo ta sredstva za realizaciju projekata. Od najznačajnijih rashoda odnosno stvari koje su osigurane u proračunu su potpore udrugama osoba s invaliditetom, sufinanciranje nabave udžbenika, pokloni za djecu, sredstva za potpomognutu oplodnju, a ove godine uvodimo mjeru sufinanciranja smještaja u učeničkim domovima, kao i potpore za udomiteljstvo – rekao je i dodao da je trenutna realizacija ovogodišnjeg proračuna nešto iznad 14 milijuna eura i bit će sigurno rekordna.

Gradonačelnik Janči je pojasnio da je proračun za iduću godinu raspoređen u tri ravnomjerna segmenta.

– Planirana je dogradnja Osnovne škole u Đurđevcu i unutarnje uređenje s novom sportskom dvoranom, te energetske obnove i unutarnje uređenje svih područnih škola. Druga razina ide od vrtićaraca gdje imamo dogradnje da bi sva djeca imala svoje mjesto, do najvažnijeg projekta u zadnje vrijeme – staračkog doma čija izgradnja počinje iduće godine. Zadnja razina odnosi se na sportske udruge, ustanove u kulture i ostale udruge koje rade na promidžbi grada – naglasio je.

Na sjednici Gradskog vijeća je, između ostaloga, donesena i odluka o odobrenju sredstava za pomoć umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima prilikom božićnih blagdana u iznosu od 50 eura.

Odluka koja će isto tako zasigurno razveseliti određeni broj građana je ta da će Đurđevac dobiti i prvi veći trgovački centar koji će biti smješten u Poduzetničkoj zoni.

– U petak smo primili ponudu privatne tvrtke za kupnju parcele od 25.000 kvadrata. Radi se o centru koji će imati nekoliko dućana različitih profila, od prehrane i drogerije do tekstila i ostalog. Mislim da je to dobar potez – istaknuo je Janči.

Dodajmo da će do kraja godine gradski vijećnici održati još jednu sjednicu.

zatvori