Srijeda, 15. svibnja 2024.

Ugostitelju Ivanu Korenu priznanje za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke

Obrtniku Ivanu Korenu, vlasniku restorana Royal iz Kloštra Podravskog, dodijeljeno je priznanje za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke na Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore.

Predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić rekla je da je kongres okupio više od 300 ugostitelja i turističkih djelatnika, ali i niz stručnjaka i predstavnika tijela državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave u raspravama o prilikama i prijetnjama te aktualnostima u ugostiteljstvu i turizmu.

– Tom su prilikom dodijeljena i priznanja ugostiteljima iz svih hrvatskih županija za njihov doprinos razvoju struke i angažmanu u komorskom sustavu. Na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Udruženja obrtnika Đurđevac na ovogodišnjem je kongresu priznanje dodijeljeno i Ivanu Korenu. Priznanje je dobio zbog dugogodišnjeg uspješnog vođenja obrta, više od 30 godina. On zajedno sa suprugom u svojem obrtu promovira autohtonu i tradicijsku hranu podravskog kraja te je po tome poznat daleko van granica Koprivničko križevačke županije, što dokazuje veliki broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske – objasnila je Kovačić.

Napomenula je kako je uz veliki broj zaposlenika, kroz njegov restoran prošao i veliki broj naučnika koji su u ovom okruženju zavoljeli svoja zvanja.

– Na ovaj način Koren je svojim radom na poučavanju novih generacija doprinio ugledu struke i strukovnom obrazovanju. Uz sve obaveze, aktivni je član Skupštine Udruženja obrtnika Đurđevac te svojim angažmanima pridonosi radu Udruženja. Također, član je Ceha ugostitelja i turističkih djelatnosti Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije – zaključila je Kovačić.

Izvor: Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije
zatvori