Subota, 27. travnja 2024.

Učenice Srednje škole Koprivnica sudjelovat će na stručnoj praksi u Sloveniji

Srednja škola Koprivnica prvi put sudjeluje u Erasmus+ projektu KA1 i šalje učenike na međunarodnu stručnu praksu koja je omogućena zahvaljujući sredstvima Europske unije.

U pratnji nastavnica Andreje Draganić i Ane Prentašić na praksu u slovenske Moravske toplice otići će učenice četvrtog razreda smjera hotelijersko-turistički tehničar Anja Valent i Lucija Delimar te učenice četvrtog razreda smjera fizioterapeutski tehničar Patricija Pavlić-Kušenić i Klaudia Fašajić.

Koordinatorica projekta Ana Prentašić napominje da je ovo izrazito važan trenutak za učenike jer je cilj mobilnosti uspostava trajne suradnje s Termama Vivat i učenicima završnih razreda.

Planirane su još dvije mobilnosti u veljači i travnju za osmero novih učenika koji su odabrani prema propisanim kriterijima. Na stručnoj praski učenici će se susresti i upoznati s najsuvremenijom opremom kao što je magnetoterapija, laser, ultrazvuk, elektroterapija, svjetlosna terapija, uvidjeti ljekovitost termalne vode te upoznati tehnike različitih masaža, poručuju iz škole.

Hotelijeri će imati priliku raditi na tri recepcije, a zbog cjelogodišnje popunjenosti imat će priliku poboljšali svoje jezične vještine. Osim toga naučit će i kako evidentirati gosta, potvrditi ili primiti narudžbu te se upoznati s potrebnom dokumentacijom.

– Veća samostalnost u poslu, povećano samopouzdanje u obavljanju za struku jedinstvenih zadataka, iskustvo u radu je ono što očekujemo nakon obavljene stručne prakse u sklopu Erasmus+ projekta “Stručna praksa u Termama Vivat” – zaključili su.

zatvori