Srijeda, 15. svibnja 2024.

U tijeku postavljanje solarnih elektrana na županijskim školama vrijednih oko 300.000 eura

U tijeku je postavljanje fotonaponskih elektrana na županijskim školskim objektima.

Iz Službe ureda župana naglasili su važnost implementacije obnovljivih izvora energije u školske objekte.

Dodaju kako je Koprivničko-križevačkoj županiji izgradnja solarnih elektrana dugoročna strategija pa su tako prošle godine postavljene elektrane na osnovnima školama u Kalinovcu, Kalniku i Sokolovcu vrijedne 95.000 eura.

– U sklopu projekta županijskog Centra kompetentnosti, elektrane su dobile i Obrtnička škola Koprivnica te Strukovna škola Đurđevac. Županija nastavlja ulaganje u obnovljive izvore energije u školskim objektima te su u tijeku radovi na postavljanju fotonaponskih elektrana na osnovnim školama u Goli, Legradu, Svetom Petru Orehovcu, Kloštru Podravskom i Molvama te na Srednjoj školi Ivan Seljanec u Križevcima i Srednjoj školi Koprivnica – naglasili su.

Dodaju kako je za ovaj projekt predviđeno oko 300.000 eura.

– Navedenim projektima fotonaponskih elektrana škole će postići energetsku neovisnost korištenjem obnovljivih izvora energije i čistih energetskih potencijala kojima obiluje naša županija – poručili su.

Dodali su kako će nastaviti ulaganja u fotonaponske elektrane izradom projekata za dogradnju školskih prostora za jednosmjensku nastavu u osnovnom školstvu.

– Riječ je o školama u Drnju, Rasinji, Ferdinandovcu, Svetom Ivanu Žabnu, Koprivničkom Ivancu, Hlebinama, Podravskim Sesvetama i Fodrovcu.  Za ostatak školskih objekata na kojima će se ugraditi fotonaponske elektrane sređuje se potrebna dokumentacija te će se sklapati ugovori u narednim proračunskim razdobljima – zaključili su.

Izvor:kckzz.hr
Izvor:kckzz.hr
zatvori