Petak, 26. travnja 2024.

U Gradskoj vijećnici održat će se niz besplatnih predavanja o zdravlju uma i tijela, prvo je na rasporedu već danas

Koprivničanci će tijekom nadolazećih vikenda moći pohađati niz od tri besplatna predavanja o zdravlju uma i tijela.

Naime, kako je to poručio jedan od predavača Matija Kovačević, danas u 18 sati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici dr. med. Željko Ćorić će govoriti o tome kako vitamini, minerali i fitotvari mogu pomoći u prevenciji i liječenju bolesti, dok će sutra u 17 sati govoriti o tome koje korake možemo poduzeti da bismo nadvladati stres, strah i depresiju.

Dr. Ćorić je najavio i što sve prisutni još mogu očekivati.

– Poslije svakog predavanja posjetitelji koji to žele mogu izraziti svoja pitanja ili komentare. Također, nakon svakog predavanja za one koji budu željeli bit će besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka. Poželjno je da oni koji žele kontrolu šećera u krvi ne jedu ništa najmanje dva sata prije mjerenja šećera u krvi – naveo je.

Posljednje besplatno predavanje održat će se 2. prosinca i vodit će ga Kovačević.

– Smeta vas kad vaš prijatelj pamti najsitnije detalje dok vi gledate širu sliku, a njega pak što vi ne dovršavate sadašnje zadatke dok planirate buduće? Vjerojatno vam je primarna funkcija intuicija, a njemu opažanje. Obje imaju svoje prednosti i mane. Kada shvatimo na koji točno način smo različiti, postajemo sposobniji komunicirati, ublažavati sukobe i raditi na sebi. Na ovom predavanju ćemo proći osnove najuspješnije i praksom potvrđene teorije osobnosti koju je začeo psiholog Carl Jung, a Myers i Briggs produbile i razvile u test koji danas koristi 89 od najuspješnijih 100 tvrtki na svijetu – istaknuo je i dodao da će zainteresiranima biti ponuđen i besplatni test osobnosti.

Ustupio Matija Kovačević.
zatvori