Petak, 10. svibnja 2024.

Sjajni Đurđevčani osigurali su naslov jesenskih prvaka Prve lige, trener Lipovac: Jak momčadski duh je naša najjača karakteristika

Nogometaši Graničara iz Đurđevca osigurali su naslov jesenskih prvaka u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Picoki su trenutno jedina neporažena momčad Prve lige uz 11 pobjeda i tek jedan remi, a prvenstvenu ljestvicu predvode s 34 boda. O dojmovima o polusezoni koja se ovog vikenda privodi kraju razgovarali smo s trenerom Graničara Zvonkom Lipovcem.

– U klubu i oko kluba vlada pozitivna atmosfera i veliko zadovoljstvo zbog naših dobrih rezultata. Svi smo zajedno ušli u ovu sezonu puni optimizma i s velikom voljom i željom, a zasad smo na dobrom putu prema ostvarenju naših ciljeva. Moram posebno istaknuti i naše navijače koji nas svaku utakmicu bodre u sve većem broju i njihova podrška nam puno znači – poručio je Lipovac.

Nastavio je da ostvareni rezultati govore sve o uspješnosti ove ekipe.

– Meni je prije svega veliko zadovoljstvo raditi s mojim igračima jer je njihov odnos prema treningu na visokom nivou i svjesni su da će samo tako napredovati. Na kraju se sve to vrati u utakmicama i dobar rezultat nije izostao. Pošto je naša momčad vrlo mlada, budućnost je tek pred njima i samim time i veliki prostor za napredak i poboljšanje – mišljenja je.

Na pitanje koliko je teško bilo ostvariti odličan učinak sa zasad 11 pobjeda i tek jednim remijem, Lipovac je odgovorio da je bilo poteškoća.

– Ovaj rezultat nije bio lako ostvariti. Onaj tko se bavi sportom zna da je vrlo teško ponavljati dobru izvedbu iz utakmice u utakmicu i biti na visokom nivou. Preduvjet je dobar i kvalitetan rad, a kad se na to nadoveže pozitivno razmišljanje, visoko samopouzdanje i jak momčadski duh koji je naša najjača karakteristika, onda rezultat ne izostaje. Zbog toga sam jako ponosan na svoje igrače i kako su odradili ovu sezonu, čestitam im na prvom mjestu – rekao nam je.

>> [1. ŽNL] Posljednje jesensko kolo otvaraju Starigrad i Kalinovac, jesenski prvak odlazi u Peteranec, u derbiju kola Tomislav putuje Prugovcu

Spomenimo i da u zadnjem ovosezonskom kolu Picoki u nedjelju u 14 sati gostuju kod Panonije u Peterancu, a trener Picoka je najavio ovaj susret.

– Svaku momčad lige respektiramo, pa tako i Panoniju. Očekuje nas motivirana i čvrsta momčad koja igra doma i želi se dokazati protiv lidera prvenstva. Mi razmišljamo prvo o sebi i u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo – istaknuo je Lipovac.

Za kraj razgovora smo ga upitali i što od đurđevačke ekipe možemo očekivati tijekom zimske pauze, odnosno kakvi su planovi za nastavak prvenstva.

– Nastavit ćemo raditi do polovice prosinca pa ćemo se odmarati tijekom blagdana. Slijedi i analiza polusezone, postoji mogućnost odlaska nekih igrača, imamo i trojicu kojima slijedi duža pauza zbog ozljeda pa treba isplanirati što dalje. Naš cilj se zna, to je osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi i stvaranje momčadi za viši rang – zaključio je.

zatvori