Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

SDP-ov Forum žena Koprivnica organizira tribinu povodom Međunarodnog dana tolerancije, Sinjeri: Sve će biti povezano s mentalnim zdravljem

Povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog Socijaldemokratski forum žena Koprivnica organizira tribinu, a tema će biti “Ne/tolerancija i mentalno zdravlje”.

Predsjednica Foruma žena Sandra Sinjeri kazala je kako će se sve održati u ENTER-u Koprivnica u 19 sati te da je poziv otvoren za sve.

– Nazvala bih to interaktivnom radionicom i tribinom, a pozivamo opću populaciju, odnosno sve one koji su voljni čuti nešto o toleranciji koja veže automatski i mentalno zdravlje – pojašnjava.

Navodi i kako je ovakva tribina potrebna jer se zadnjih nekoliko godina suočavamo s različitim situacijama koje su nas stavile u neprirodna okruženja.

– Prvenstveno je tu pandemija koronavirusa, a cijela ta situacija utjecala je na naš osjećaj nesigurnosti, neizvjesnosti te pojačanog sukobljavanja. Tako smo došli do toga da je ipak potrebna pojačana doza tolerancije što je isto povezano s mentalnim zdravljem. Naime, ono je ključno za naše funkcioniranje u društvu jest da budemo produktivni te da se nosimo sa stresom u životu i doprinosimo zajednici – rekla je.

Cijelom programu doprinijet će i stručni gosti.

– Na tribini će sudjelovati prvostupnik sestrinstva Ivan Paska, magistar sestrinstva Dejan Sabljić i specijalist psihijatar dr. Aljoša Ugrin. Svi oni rade u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek te su usko povezani s tim temama i svakodnevno se njima bave. Također, moći će nam dati konkretne odgovore na neka naša pitanja – zaključila je.

Dodajmo kako će se na unikatan i zanimljiv način pokušati osvijetliti realitet oko navedene teme, a tehnika koja će biti korištena je dio psihodinamske teorije velike, srednje ili male grupe.

zatvori