Petak, 17. svibnja 2024.

Raste broj nezaposlenih, a najtraženiji radnici u listopadu bili su doktori

Krajem listopada na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je 1.865 nezaposlenih osoba.

Podaci su to Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci koji pokazuju da su u odnosu na rujan evidentirane 63 nezaposlene osobe ili 3,5 posto više, dok je u odnosu na listopad prethodne godine evidentirana 51 nezaposlena osoba ili 2,8 posto više.

U odnosu na prethodni mjesec u Đurđevcu i Koprivnici je evidentiran rast broja nezaposlenih osoba, i to u Đurđevcu za 9,5 posto te u Koprivnici za dva posto. U Križevcima je evidentiran pad i to za 4,1 posto.

Kada je riječ o izlascima iz evidencije nezaposlenih, ukupno je tijekom listopada izašlo 315 osoba, što je za 30,3 posto manje nego u rujnu te za četiri posto više nego u listopadu prethodne godine. Od toga je zaposleno 235 osoba što iznosi 74,6 posto.

S druge strane, novoprijavljenih osoba je tijekom listopada bilo 378 što je za 6,2 posto više nego u rujnu te za 0,8 posto manje nego u listopadu prethodne godine. Pritom, izravno iz radnog odnosa dolazi 237 osoba ili 62,7 posto.

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 634 potrebe za radnicima od strane poslodavaca, što je za 26 posto više nego u rujnu te za 24,3 posto više nego u listopadu prethodne godine.

Promatrano prema djelatnostima najviše je potreba iskazano u obrazovanju, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, građevinarstvu i trgovini na veliko i na malo.
Najtraženija zanimanja u listopadu su doktor, odnosno doktorica medicine, suradnik, odnosno suradnica u praktičnoj nastavi, prodavač odnosno prodavačica te odgojitelj, odnosno odgojiteljica predškolske djece.

zatvori