Subota, 4. svibnja 2024.

RADNI SASTANAK U planu izgradnja sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina

Planirana izgradnja sustava javnog natapanja bila je glavna tema radnog sastanka koji je u četvrtak održan u prostorijama Društvenog doma u Legradu.

Sastanku su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnik Marijan Štimac, a prisutne proizvođače je s prijedlogom projekta upoznao predsjednik Povjerenstva za javno navodnjavanje Zdravko Matotan.

Naime, u Planu razvoja Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021. – 2027. godine planirana je izgradnja javnog sustava natapanja na 1.000 ha poljoprivrednih površina na području Općine Legrad, za što su planirana sredstva kroz potpore za sustave javnog navodnjavanja Republike Hrvatske.

Kako govore iz Službe ureda župana, Matotan je u svom izlaganju govorio o tehnološkom unaprjeđenju i promjeni strukture postojeće biljne poljoprivredne proizvodnje koja će biti moguća nakon natapanja poljoprivrednih površina.

Na sastanku se raspravljalo i o aktualnoj poljoprivrednoj proizvodnji te budućim potrebama za pojedinim poljoprivrednim proizvodima te je naglašeno kako je u sklopu proizvodnje potrebno uvrstiti dohodovnije kulture na poljoprivrednim zemljištima.

Izvor: kckzz.hr
zatvori