Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Provedena akcija ‘Dani tehničke ispravnosti vozila’, pregledu se odazvalo 352 vozača

Preventivno-sigurnosnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila 2023.” provodila je Policijska uprava koprivničko-križevačka od 20. do 25. studenog, a sada su stigli i rezultati.

Vozači su tijekom provođenja akcije upućeni na obavljanje tehničkih pregleda u stanicama za tehnički pregled. Pregledu su se odazvala 352 vozača od čega su 234 vozila bila ispravna, a kod 118 vozila utvrđene su tehničke neispravnosti, navode iz policije.

Tijekom spomenutog perioda proveden je i pojačan nadzor vozila usmjeren na sankcioniranje neregistriranih vozila, vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili su tehnički neispravna te je tom prilikom izvršen nadzor ukupno 700 vozila.

– Iz prometa je isključeno devet vozila, dok je utvrđeno 17 prekršaja vezano uz tehničku neispravnost i važenje tehničkog pregleda. Tako je bilo pet prekršaja isteka važenja tehničkog pregleda, 11 prekršaja odnosilo se na tehničku ispravnost vozila te jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom – pojašnjavaju.

Dodajmo kako iz policije apeliraju na vozače i vlasnike vozila da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno kako bi izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

zatvori