Petak, 1. ožujka 2024.

PROSINAC U GRADU Tradicionalni advent u Virovitici na nekoliko lokacija uz brojne kulturne, sportske i zabavne manifestacije

Ovogodišnji advent u Virovitici imat će za svakoga ponešto, a program će najviše biti prilagođen djeci.

Rekao je to gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin na predstavljanju programa Prosinac u gradu 2023. istaknuvši kako je advent u Virovitici ove godine osmišljen kao mirniji obiteljski advent.

– Počinju tradicionalni božićni i novogodišnji blagdani u Virovitici i planiramo da ove godine to bude obiteljski advent. Ovo je doba kad smo ipak svi najosjetljiviji na djecu i zato su tu božićni vlakovi, podjela poklona, sveti Nikola i još puno toga što je novo u odnosu na advent prošle godine. Vrijeme je ovo za druženje i ljubav i stoga pozivam sve zainteresirane da dođu i prošeću bogatim virovitičkim adventom te uživaju u svim ljepotama koje im kao grad nudimo – rekao je gradonačelnik Kirin i zahvalio svim volonterima, udrugama i institucijama koje su sudjelovale u organizaciji ovogodišnjeg adventa.

Advent u Virovitici ove godine održat će se na nekoliko lokacija, a obuhvatit će razne kulturne, sportske i zabavne manifestacije.

– Bit će tu božićni gala koncert Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, naš Gradski muzej obilježit će i svoj četvrti rođendan, a tu je i tradicionalna godišnja izložba LIK-a Nikola Trick. Svake subote bit će pripremljen i glazbeni program uz božićni sajam kao dio Adventa u Palači Pejačević. Tu su i brojna događanja Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica te zabavni Dani smijeha Kerekesh teatra u Kazalištu Virovitica, a najveća novost su žive jaslice ispred crkve svetog Roka – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Tamara Štefanec.

Virovitica svake godine ulaže u ukrašavanje adventa mnogim lampicama i božićnim ukrasima od prirodnih materijala, a ove godine osmišljeno je i gotovo 20 lokacija za fotografiranje.

– Ove godine bazirali smo se na nekih 20 točaka gdje se ljudi mogu okupiti i slikati te stvarati uspomene. Uz tradicionalne božićne jelke, Selo vilenjaka, Groficu Advent, Kamin toplih želja, Mjesto za poljubac, Snješkograd, Čarobni prolaz, Zimsku idilu, Bajkovito noćno nebo, Ledenu kočiju, Svjetleće anđele, Betlehemsku štalicu, Božićnu sovicu-kukavicu, Zimsku kuglu i najveći adventski vijenac na fontani, za sve prolaznike na šetnici adventski ugođaj će stvarati i božićne pjesme u večernjim satima – rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

Dodajmo kako će se Prosinac u gradu 2023. održati u organizaciji Grada Virovitice, Turističke zajednice Grada Virovitice te pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Program proslave adventa u Virovitici sa svim aktivnostima po danima i točnim satnicama donosimo u nastavku.

Izvor: Grad Virovitica
zatvori