Subota, 27. srpnja 2024.

Predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan dobitnica je državne nagrade za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece

Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali Princ, dobitnica je nagrade za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece.

Svečanost je održana u Zagrebu, a ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini.

– Zadovoljni smo što je prijedlog Grada Đurđevca za dodjelu ove prestižne nagrade za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa došla u prave ruke. Puno smo razloga istaknuli za to, ali kao bitan razlog za kandidaturu gospođe Štefan bio je njen senzibilitet za potrebe svih osoba s intelektualnim teškoćama, predanost ovome poslu koji je obavljala na volonterskoj bazi 17 godina, a od kraja 2022. godine i na profesionalnoj bazi uz posvećenost koja ne jenjava ni nakon mnogih godina rada u Udruzi Mali princ – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i čestitao dobitnici na zasluženom državnom priznanju.

Da je godišnja nagrada za iznimna postignuća došla u prave ruke najbolje potvrđuje obrazloženje Grada Đurđevca o radu Kristinke Štefan u Udruzi Mali princ i svim aktivnostima koje je provodila volonterski i profesionalno za dobrobit, prava i interes djece pokazavši se jednim od najenergičnijih roditelja po pitanju zalaganja za stalnim sustavom skrbi i aktivnosti za djecu s intelektualnim teškoćama te s vizijom kako iste zamisli provesti u djelo.

Kristinka Štefan na Izbornoj skupštini 2005. godine postala je predsjednica Udruge Mali princ, a u obnašanju te funkcije je sve do danas, odnosno punih 18 godina od kojih je 17 godina obnašanja funkcije volonterski dok je tek od konca 2022. godine profesionalno i kao zaposlenica udruge. Zahvaljujući zalaganju, trudu i predanosti predsjednice Štefan vidljivi su brojni pozitivni rezultati i implikacije koje se odnose izravno na potrebe djece, mladih i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, poručuju iz Grada Đurđevca.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori