Petak, 17. svibnja 2024.

PRAZNICI PRED VRATIMA Jembrek: Klizalište će biti puno veće, novi Zrinski trg zasjat će u potpuno novoj prigodnoj dekoraciji, ukrasnu rasvjetu širimo na nove ulice

Bliži nam se najljepše i najsvečanije razdoblje u godini, pred nama su božićni i novogodišnji praznici, a s obzirom na to da imamo novouređeni Zrinski trg, ali i Trg bana Josipa Jelačića, bit će ukrašeni onako kako to i priliči.

Rekao je to Dravi.info pročelnik koprivničke Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek i najavio puno veće klizalište nego prijašnjih godina.

– Novost ove godine je ta da se vraćamo na novouređeni Zrinski trg gdje doista imamo više mjesta pa će ove godine klizalište biti nešto veće nego prijašnjih godina. Prostirat će se na otprilike 450 metara kvadratnih što je za nekih 50-ak metara veće nego prijašnjih godina. Nalazit će se na početku Zrinskog trga jer tamo imamo najviše mjesta, a najveća je i vidljivost pa vjerujemo da će biti i dobra posjećenost – objasnio je pročelnik Jembrek.

Osvrnuo se i na ukrase koji će dati poseban ugođaj praznicima koji su pred nama.

– Budući da imamo novi trg, moramo ga ukrasiti da Novu godinu dočeka u punom sjaju. Stoga će na Zrinskom trgu biti potpuno nova prigodna božićna i novogodišnja dekoracija odnosno ukrasi, ali osim Zrinskog trga i na ostalim stupovima javne rasvjete po drugim ulicama imat ćemo ukrase pa ćemo se proširiti i na neke ulice koje dosad nisu imale takvu rasvjetu, a to su Starogradska i Marofska ulica, zatim Ulica Mihovila Pavleka Miškine, Bjelovarska cesta, Ulica Braće Radića, Kolodvorska ulica i Ulica Ante Starčevića, a ukrasit ćemo i Trg bana Josipa Jelačića – zaključio je Jembrek.

Tekst pripremili Adela Zember Antolić i Bojan Horvat.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

zatvori