Subota, 27. travnja 2024.

[POKLANJAMO] OTVARA SE RUM Znamo tko su dobitnici slatkih paketa

Obrt za proizvodnju slastica RUM otvara se 18. studenog na adresi Dravska 247E u Pitomači, a sve ljubitelje slastica očekuju brojni popusti, degustacija slasnih delicija i dobra zabava.

Obrt RUM nudit će domaće torte i kolače raznih okusa, boja, veličina i ukrasa koje radi mlada Pitomačanka Jelena Drakšić. Svoje slastice radi prema receptima bake i mame, a sastojci koje koristi njeni su domaći proizvodi na kojima vrijedno radi uz pomoć obitelji.

– Od polja pa do stola isključivo je naše – jaja, orasi, lješnjaci, mak, mast, brašno, voće, marmelade i kompoti, sve je to naše. Živimo na području gdje ima poljoprivrede pa zašto to ne iskoristiti. Trenutno vlada “moderno” slastičarstvo u kojem se dodaju umjetni okusi, boje, ukrasi, a domaće se uvijek razlikuje od umjetnog i to je ono što moji kupci najviše osjete i vole – objasnila je Jelena.

U ponudi nudi suhe, kremaste, “starinske” i ukrasne kolače te razne pite i torte.

– Tu su breskvice, oblatne, mađarica, kokos rolada, medena, bijela, voćna pita, talijanska kremšnita, princeze, ledeni vjetar, kroasani, kiflice i još puno toga, a radim i po želji ukoliko mi kupci pošalju svoj recept. Najviše narudžbi imam iz okolice Pitomače, a zatim i iz Koprivnice i Virovitice, dok sam nedavno radila kolače i za jedan hotel u Umagu – istaknula je.

Naziv za RUM nastao je nakon dugog razmišljanja cijele obitelji, a cilj je bio pronaći nešto simpatično, pamtljivo i uočljivo.

– Cijela obitelj je imala posla s nazivom obrta i bilo je tu raznih prijedloga, ali onda je mama predložila RUM, i to iz više razloga. Rum je alkoholno piće kojim se natapaju biskviti ili se stavlja u kremu zbog okusa, i to nam je svima poznato. Osim toga, kod nas u obitelji se oduvijek koristio rum u gotovo svim kolačima i svi ga jako volimo. Posebno se sjećam tatine priče o svojoj ujni koja je uvijek radila jako fine kolače s rumom, no kako smo obožavatelji ruma često je vrlo malo ostalo za same kolače – ispričala je Jelena.

Veliko znanje i iskustvo u izradbi slastica Jelena je stekla kroz rad u praksi, na sezonama te sudjelovanjem na projektima i natjecanjima gdje je osvajala brojne nagrade.

– Bilo je tu smotri, međunarodnog i državnog natjecanja, a proglašena sam i naj učenicom Srednje strukovne škole Virovitica, kao i Virovitičko-podravske županije. I tu mi je veliku podršku pružila moja mentorica Melita Balenović. Od tada radim i učim o slastičarstvu od drugih, no nedostaje mi umjetnosti, istraživanje i ‘puštanje mašti na volju’ što sad mogu ostvariti kroz svoje slastice – objašnjava.

Za to što je Jelena danas vrsna slastičarka najviše su zaslužne njena baka i mama jer, kako kaže, sve ide iz kuće.

– Mi smo obitelj koja voli puno papati kolače tako da je mama uvijek nešto mijesila, mutila i punila kremama, a svaki rođendan prošao je s puno torti i kolača kakve smo god poželjeli. Naravno, ja sam uvijek bila tu za pomoć s valjkom i s vremenom je ta ljubav samo rasla. Kako sam odrastala, tako sam znala da mogu i želim više, da ću jednog dana imati nešto svoje pa sam uz veliku podršku mame, ali i cijele obitelji postala svoj šef i otvorila obrt. Konkurencija je jaka, no ne bojim se, već želim postati profesorica slastičarstva i jednog dana otvoriti nešto svoje i u većim gradovima – zaključila je.

Obrt RUM svečano će biti otvoren 18. studenog, od 8 do 15 sati na adresi Dravska 247E u Pitomači. Bit će moguće ugovaranje torti i kolača za svatove uz 15 posto popusta na sveukupnu cijenu, na ugovorenu tortu 10 posto popusta te uz naručenih tri kilograma kolača dolazi jedan kilogram kolača gratis.

Za sve informacije i dogovore nazovite na broj telefona: 099/879-0015


Obrt RUM dvoje čitatelja daruje s po jednim paketom od jednog kilograma miješanih suhih kolačića i pita. Poklon se ne šalje poštom, već se preuzima u Obrtu RUM. Sretne dobitnice su Marija Kvaternik Čevis i Željka Đurkan. Upute smo vam poslali u inbox.

zatvori