Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Podravkašice za vikend igraju kvalifikacije za Europsku ligu, Obrvan: Prava na grešku nema, svi smo fokusirani na te dvije utakmice i maksimalno se pripremamo

Rukometašice Podravka Vegete ovog će se vikenda sastati sa švicarskom ekipom Spono Eagles u Koprivnici.

Utakmice se održavaju kao dio trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu, a na rasporedu su sutra u 17 sati te u nedjelju u 12 sati u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo.

Svoje viđenje nadolazećeg susreta dao je trener Podravkašica Ivica Obrvan.

– Očekuju nas dvije važne utakmice, možda i najvažnije uz onu s Lokomotivom koju smo imali u prvenstvu. Utakmice koje nas pobjedom vode u grupnu fazu Europske lige. Svi smo fokusirani na te dvije utakmice i maksimalno se pripremamo uz materijale koje posjedujemo. Prava na grešku nema u ovoj situaciji kada smo dobili mogućnost da obje utakmice igramo u Koprivnici i stavljamo se u ulogu laganog favorita. Ne smijemo propustiti ovu priliku, iako neće biti lako. Spono je ozbiljan protivnik i ekipa koja bi sigurno u našoj ligi bila među tri najbolje. Mislim da ćemo tako i ući u utakmicu te odigrati najbolje što možemo i nadam se plasirati se u grupnu fazu. To bi bio velik poklon za nas, navijače i sve rukometne poklonike u Koprivnici – rekao je trener.

O pripremama, motivacijama i željama ekipe za nadolazeći vikend više je kazala vratarka Lucija Bešen.

– Cure su izuzetno motivirane i sve iščekujemo utakmice za vikend. Iskoristile smo posljednje dvije utakmice u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi da se pripremimo za ono što nas čeka. S pripremama smo krenuli u ponedjeljak, a cilj nam je da sutra budemo na visokoj razini – rekla je Bešen.

Igračica lijevog krila Andrea Šimara kazala je kako je atmosfera odlična.

– Jako dobro treniramo i jedva čekamo da utakmica počne. Moramo ući u tu utakmicu maksimalno fokusirane, dati sve od sebe i na kraju se plasirati u grupnu fazu Europske lige. Mislim da smo u dobroj formi te da smo odradile jake pripreme – ističe.

Dodajmo i kako je podjela ulaznica u tijeku, a iste će se moći dobiti i na ulazu u dvoranu na dan utakmice.

zatvori