Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Podravkašice uvjerljive protiv Osijeka, Obrvan: Okrećemo se onome što nas čeka za vikend, cilj je plasman u grupnu fazu Europa lige

Rukometašice Podravka Vegete jučer su na domaćem terenu uvjerljivo svladale Osijek u unaprijed odigranoj utakmici 10. kola domaćeg prvenstva.

Rezultat je na kraju utakmice bio 41:16, a na poluvrijeme se otišlo s 21:11.

Iz kluba poručuju da su sve igračice iz zapisnika dobile svoju minutažu, a posebnu ulogu u velikoj pobjedi imale su krilne igračice pa je tako Šimara zabila sedam pogodaka, Zadravec šest, Vuković četiri i Josipa Mamić šest pogodaka. S velikim se brojem pogodaka, njih šest, istaknula i vanjska igračica Katarina Pandža.

– Odlična igra potvrđena je i visokom pobjedom koja je sjajna uvertira europskim utakmicama koje slijede za vikend – ističu u klubu.

Zadovoljan je bio i trener Ivica Obrvan jer su igračice i nakon ove utakmice ostale zdrave i jer se sada mogu u potpunosti posvetiti vikend ogledima.

– Važno je da su cure zdrave i da su sve igrale. Ostvarile su visoku pobjedu što je i očekivano. Osijek je došao u oslabljenom sastavu, a mogu biti zadovoljan jer je pristup bio u najvećem dijelu utakmice zadovoljavajući s mislima prema vikendu. Odradili smo neke stvari koje smo i trenirali i već danas se okrećemo onome što nas očekuje za vikend sa Švicarkama. Misli su nam u potpunosti usmjerene prema plasmanu u grupnu fazu Europa lige – rekao je trener.

Josipa Mamić kazala je da je bila riječ o standardnoj utakmici kao i inače u domaćem prvenstvu.

– Nikog ne podcjenjujemo, ali trener postavi neke zadatke koje moramo odraditi. U početku se nismo snašle no počelo je kako treba i mislim da smo igrale dobru obranu, ali može uvijek i bolje. Napad nam je bio dobar, istrčale smo neke dobre kontre. Sada se okrećemo vikendu, fokusirane na Švicarke i samo nas to zanima – rekla je Josipa Mamić.

zatvori