Nedjelja, 28. travnja 2024.

Podravkašice izborile Europsku ligu, trener Obrvan: Utakmice su nam puno koristile, moramo još učiti i trenirati

Rukometašice Podravka Vegete izborile su plasman u grupnu fazu Europske lige.

Podsjetimo, Podravkašice su plasman tražile protiv švicarskog Spona, a tijekom vikenda su protiv ove ekipe odigrale dva susreta – u subotu su tako Koprivničanke slavile s 26:17, a u uzvratnoj utakmici u nedjelju s 32:26.

>> FOTO Podravkašice na korak do Europske lige, s devet golova razlike pala švicarska Spona

>> FOTO Podravka Vegeta osigurala Europsku ligu još jednom pobjedom protiv Švicarki

Nedjeljni susret za klupske je stranice komentirao trener Podravkašica Ivica Obrvan.

– Prvo poluvrijeme bilo je iznad očekivanja što se tiče angažmana. Igrale su cure koje nisu igrale u subotu i koje inače imaju manju minutažu. Bilo je odlično te obrambeno i napadački bistro s puno razmišljanja i koncentracije. Tako smo otvorili i prve minute drugog poluvremena, a onda je uslijedio pad koncentracije, malo i motiva. To me malo naljutilo, a ako si trener, onda i mora. Zadnjih 20 minuta igra nije bila baš gledljiva, ali to mi je dalo smjernice da se to može dogoditi i da su cure spremne na takve stvari. Očigledno je to i iskustvo za mene. Žao mi je što smo pokvarili utisak prema publici, a možda ja to gledam nekim drugim očima jer mi na kraju nije bila bitna razlika, nego da smo tih zadnjih 20-ak minuta izgledali malo drugačije. Čestitke curama i cijelom klubu na plasmanu u Europsku ligu, to nije mala stvar – istaknuo je Obrvan.

Dodao je i da se zajedno s ekipom veseli europskim izazovima.

– Veselimo se novim utakmicama koje će biti teške i zahtjevne, a znat ćemo vrlo uskoro i s kim igramo. Moramo još puno učiti i trenirati te biti što više vremena u izdanjima u kakvom smo bili dobrim dijelom u subotu i nedjelju prvo poluvrijeme. Sve u svemu, jako dobre dvije utakmice koje su nam puno koristile – još je poručio.

Podravkašica Josipa Mamić dodala je da je ekipa jako dobro ušla u nedjeljnu utakmicu.

– Ispunjavale smo sve što je trener tražio od nas. Pripremio nas je da se ne smijemo opustiti i da se neće ni protivnice predati i da će sigurno probati pobijediti. Mi smo igrale jako dobru obranu prvo poluvrijeme i zabijale dobre golove iz polukontre i kontre. Drugo poluvrijeme smo počele nešto slabije, gubile smo se i u obrani i napadu, ali na kraju možemo biti sretni jer je utakmica završila u našu korist i nitko se nije ozlijedio te ono što je najvažnije, osigurale smo grupnu fazu Europske lige. Jedan dio ekipe sada ide s reprezentacijom, a drugi dio će se odmoriti koji dan i nastavljamo s pripremom za ono što nas čeka – zaključila je.

zatvori