Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Podravkašice će obje kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu igrati u Koprivnici, Obrvan: Na papiru smo bolja ekipa, no očekivanja nas ne smiju zavarati

Rukometašice Podravka Vegete obje kvalifikacijske utakmice za plasman u Europsku ligu igrat će u koprivničkoj Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo.

Vijest je to pristigla iz koprivničkog kluba, a poznati su i termini odigravanja utakmica. Podsjetimo, Podravkašice će plasman u Europsku ligu tražiti protiv švicarskog Spono Eaglesa, a prva utakmica je na rasporedu 18. studenog u 17 sati, dok će se uzvratni susret igrati dan nakon, odnosno 19. studenog u 12 sati.

Trener Podravkašica Ivica Obrvan pritom je kazao da će se ekipa u završnom tjednu pred kvalifikacije prilagoditi onome što ih čeka.

– Dobra je vijest da smo domaćini u obje utakmice, no ne smije nas zavariti očekivanje da će biti lako jer po nekim nastupima iz prošlih sezona nemamo pravo to reći ni za koga. Moramo biti maksimalno fokusirani na našu najbolju izvedbu, kvalitetnu pripremu i motivaciju. Ne smijemo zaboraviti da smo si do nove godine postavili dva cilja – prvi je da osiguramo vodeću ulogu u domaćem prvenstvu i to zasad imamo, a drugi je da se pobjedama protiv Spona ubacimo u Europsku ligu te da osiguramo europsku 2024. godinu s minimalno šest utakmica te da damo svoj maksimum u toj ligi – poručio je trener.

Osvrnuo se i na kvalitetu protivničke ekipe.

– Radi se o dosta brzoj ekipi koja igra dinamičan rukomet te smo mi u ovom trenu na papiru bolja ekipa, mislim da smo i lagani favoriti zbog toga što igramo kod kuće. Moramo se pripremiti na dosta trčanja, ishitrenih šuteva te tranzicijskog dijela prema naprijed i nazad – zaključio je.

zatvori