Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Otvorena lokalna cesta Jagnjedovec – Gornja Velika, Bakšaj: Put do Koprivnice skraćen je za sedam kilometara

Svečano je otvorena lokalna cesta Jagnjedovec – Gornja Velika koja se nalazi na najvišem vrhu Bilogore – Stankovom vrhu u općini Sokolovac.

Poručili su to iz Službe ureda župana i dodali da je Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije modernizirala ovu dionicu dugu 2.500 metara u suradnji s Općinom Sokolovac, a vrijednost projekta je 265.000 eura. Općina je sufinancirala 20 posto troškova, ostatak ŽUC, a dodajmo kako je širina ceste 4,5 metara.

Načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj prilikom svečanog otvorenja kazao je da je modernizacija ove ceste jako važna za stanovnike Gornje Velike i kako je skraćen put do Koprivnice za sedam kilometara te da se trenutno rade još tri ceste koje će biti gotove do Božića.

Koprivničko-križevački župan istaknuo je da je Sokolovac jedna od najvećih općina u našoj županiji, a u skladu s time ima i najviše prometnica. Nastavio je kako su prometnice danas u neusporedivo boljem stanju, no s obzirom na to da ima prostora i za druge investicije, spomenuo je Razvojnu agenciju PORA-u koja je na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave, istaknuvši kako se moramo okrenuti EU fondova kao izvorima financiranja.

Spomenimo kako su obilježavanju završetka radova uz župana Korena i načelnika Bakšaja prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić predsjednik Županijske skupštine i bivši načelnik Općine Damir Felak, predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec, pročelnica službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, bivši načelnici te brojni mještani.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori