Srijeda, 15. svibnja 2024.

Općina Kalinovac svojim umirovljenicima, starijim osobama i socijalno ugroženima daje novčanu pomoć povodom božićnih blagdana

Općinsko vijeće Općine Kalinovac donijelo je odluku o isplati pomoći povodom božićnih blagdana svim umirovljenicima, odnosno osobama starijima od 65 godina te socijalno ugroženim osobama s područja općine.

U Općini Kalinovac tako govore da isplaćuju pomoć prema kategorijama visine mirovine pa će tako umirovljenici koji imaju mirovinu do 312 eura primiti 70 eura pomoći, oni kojima je mirovina od 312,01 eura do 445 eura dobit će 50 eura pomoći, a onima koji imaju mirovinu od 445,01 eura isplatit će se 30 eura pomoći.

Osobe s navršenih 65 godina života i sve socijalno ugrožene osobe, a koje nemaju pravo na mirovinu, ostvaruju pravo na pomoć od 70 eura.

– Umirovljenici su kao dokaz o visini mirovine dužni do kraja studenog u Općinu dostaviti odrezak od mirovine za rujan ili listopad ove godine. Osobe s navršenih 65 godina života su u Općinu do kraja studenog dužni dostaviti potvrdu o prihodima izdanu od Porezne uprave ne stariju od 30 dana te presliku osobne iskaznice. Socijalno ugrožene osobe u Općinu su do kraja studenog dužne dostaviti odgovarajući dokument izdan od zavoda za socijalni rad prema kojem dokazuju status socijalno ugrožene osobe – objasnili su.

Umirovljenici koji su korisnici mirovine iz stranih zemalja dužni su o tome dostaviti odgovarajuću dokumentaciju. Mirovina ostvarena u stranim zemljama pribraja se mirovini ostvarenoj u Hrvatskoj, zaključili su u Općini.

zatvori