Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Općina Kalinovac i ove godine isplaćuje božićnice umirovljenicima, starijima od 65 godina i socijalno ugroženim mještanima

Općina Kalinovac i ove će godine povodom božićnih blagdana svim umirovljenicima, osobama starijim od 65 godina te socijalno ugroženim osobama isplatiti božićnicu.

Odluka je to koju su donijeli članovi Općinskog vijeća, a pomoć se isplaćuje prema kategorijama visine mirovine i to na slijedeći način: za mirovinu do 312 eura 70 eura pomoći, za mirovinu od 312,01 do 445 eura isplatit će 50 eura, a za mirovine od 445,01 eura 30 eura pomoći.

– Osobe s navršenih 65 godina života i sve socijalno ugrožene osobe, a koje nemaju pravo na mirovinu, ostvaruju pomoć iz prve kategorije. Umirovljenici su kao dokaz o visini mirovine dužni do kraja studenog u Općinu dostaviti odrezak od mirovine za mjesec rujan ili listopad 2023. Osobe s navršenih 65 godina života su u Općinu do kraja studenog dužni dostaviti potvrdu o prihodima izdanu od Porezne uprave ne stariju od 30 dana te presliku osobne iskaznice. Socijalno ugrožene osobe u Općinu su do kraja studenog dužne dostaviti odgovarajući dokument izdan od Centra za socijalnu skrb prema kojem dokazuju status socijalno ugrožene osobe. Umirovljenici koji su korisnici mirovine iz stranih zemalja dužni su o tome dostaviti odgovarajuću dokumentaciju. Mirovina ostvarena u stranim zemljama pribraja se mirovini ostvarenoj u Republici Hrvatskoj – objašnjavaju u Općini.

Napominju da se uz odrezak mirovine obavezno treba priložiti kopija tekućeg računa.

zatvori