Subota, 4. svibnja 2024.

Novigradu Podravskom dodijeljena sredstva za sadnju stabala i grmlja te za postavljanje slavina za vodu

Općini Novigrad Podravski dodijeljena su sredstva za sufinanciranje troškova nabave i sadnje stabala i grmlja te postavljanje pet slavina za vodu.

Naime, načelniku Općine Novigrad Podravski Zdravku Brljeku uručen je ugovor o sufinanciranju projekata prilagodbe klimatskim promjenama.

Slavine će biti postavljene u parku kod Osnovne škole Delovi, u parku kod Dječjeg vrtića Fijolica, u parku Pod lipama te kod Društvenog doma u Vlaislavu. Također, dvije slavine bit će prilagođene osobama s invaliditetom.

Iz Općine poručuju kako je vrijednost projekta 25.787 eura, dok će sve biti sufinancirano u iznosu od 20.630 eura što je 80 posto procijenjenog iznosa.

>> FOTO Gradu dodijeljeno 350.000 eura za izgradnju nove pješačko-biciklističke staze, Jakšić: Ostvarujemo višedesetljetnu priču i obećanje

Podsjetimo, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen uručili su predstavnicima jedinica regionalne i lokalne samouprave ukupno 76 ugovora za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama vrijedne gotovo 17 milijuna eura.

zatvori