Nedjelja, 5. svibnja 2024.

NA ZEBRI ‘POKUPIO’ PJEŠAKINJU Prolaznica Diana: Ova ulica je problematična, za volanom je bio stariji čovjek, zašto nitko ništa ne poduzima?

Maloprije se na pješačkom prijelazu u Križevačkoj ulici u Koprivnici dogodila prometna nesreća.

Kako doznajemo s terena automobil je ‘pokupio’ stariju gospođu s hodalicom, pružena joj je liječnička pomoć te su ju djelatnici hitne medicinske pomoći odvezli u Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek.

U našu redakciju javila nam se Diana Matić koja se u tom trenu našla na mjestu događaja.

– Koliko vidim iz medija, a i sama prolazim tim putem na putu do fakulteta, riječ je o dosta problematičnom dijelu. Nedugo je i biciklistkinja koja je sišla s bicikla i pješke išla preko pješačkog prijelaza tamo nastradala. Ovo danas je izgledalo strašno, gospođa je letjela preko haube automobila i bilo je krvi, no kad sam joj priskočila u pomoć bila je pri svijesti. Svi su reagirali korektno i jako dobro, stigla je i hitna koja ju je odvela, došla je i policija, a vozač koji ju je udario na svu sreću nije pobjegao s mjesta nesreće – objasnila nam je u telefonskom razgovoru.

No, ono što joj je problematično jest to da je za volanom bio stariji gospodin.

– Meni nije jasno zašto se starijim osobama dozvoljava da voze, zašto ih se ne šalje na liječnički pregled, zašto policija nešto ne poduzima? On se odmah počeo izmotavati da gospođu nije vidio i da je padala kiša te da je sporo vozio. Bila sam tamo, kiša u tom trenu nije padala, a gospođa je uistinu sa svojom hodalicom sporo prelazila preko zebre – kazala je Diana i dala savjet svima koji onuda prolaze da pripaze i budu oprezni.

zatvori