Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Na Crnoj gori sutra će se saditi prva šuma rokenrola, Mihac Kovačic: Svi ste pozvani, trebaju vam kabanice i čizme, a imamo 60-ak sadnica

U Koprivnici će se sutra saditi prva šuma rokenrola.

Naime, ekipa okupljena oko koprivničkog festivala Puna šuma rokenrola koji je, podsjetimo, održan prvi put ovog ljeta na Crnoj gori, sutra će u istoimenoj šumi saditi još zelenila.

>> FOTO/VIDEO Počela je Puna šuma rokenrola, uživancije u glazbi, radionicama, finoj klopi i druženju ne nedostaje

Kako nam je to rekao Tomislav Mihac Kovačic, inicijator i organizator festivala, ideja oko sadnje pojavila se još u vrijeme organizacije glazbenog dijela ove priče.

– Odmah kod ideje festivala smo ga željeli popuniti i drugim aktivnostima osim glazbenog dijela programa. S obzirom na to da smo u šumi, želimo još malo ozeleniti to područje; u suradnji s Hrvatskim šumama već smo kod organizacije ljetnog festivala dogovorili preuzimanje 60-ak šumskih sadnica i za ovu su subotu one spremne – otkrio je Mihac Kovačic i poručio da je nakon dugog ljeta sada došlo savršeno kišno vrijeme za sadnju.

U sadnju se mogu uključiti baš svi, a osim lopata, neizostavne će sutra biti i kabanice i gumene čizme.

– Okupljanje je na lokaciji održavanja festivala, to je Rečko polje 1. Nakon okupljanja ćemo oko 10 sati krenuti prema parceli na kojoj ćemo saditi. Idemo pješice i tačkama vozimo sadnice, nije to daleko, sve je u blizini. I to je to, glavni cilj sutrašnjeg dana je sadnja – najavio je.

Želja je bila da koncert sutra održi i Ogenj, no zbog lošijeg vremena svirka će ipak izostati, a okupljeni će svu svoju pažnju usmjeriti prema ekološkoj noti.

– Ostali smo dužni napraviti koncertić Ognja jer je u lipnju drugog dana festivala bilo ružno vrijeme, no zasad ćemo se zadržati samo na ekološkoj noti, jedino ako si malo zapjevamo. Svirka će ponovno izostati zbog lošeg vremena, no rokenrol nije samo glazba pa je i sadnja dio priče. Kad ih posadimo, vjerujem da će i ove sadnice šumiti novim tonovima na području Crne gore – zaključio je Mihac Kovačic.

Tekst pripremili Silva Jambrešić i Tomislav Matijašić.

zatvori