Utorak, 7. svibnja 2024.

Muškarac želio zaraditi na internetu pa na neprovjerenoj stranici uplatio svoj novac, kad je shvatio da je prevaren već je bilo prekasno

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke bave se razotkrivanjem još jednog slučaja internetske prijevare.

Naime, u policiji govore da su zaprimili kaznenu prijavu 43-godišnjaka koji se je u listopadu ove godine registrirao na internet stranici, slijedio upute administratora, uplatio novčani iznos te trebao gledati trailere i ostavljati svoje komentare za što mu je na račun isplaćivan iznos u kriptovalutama.

– Kad je oštećeni pokušao novac prebaciti u aplikaciju za trgovinu kripotovalutama, nije uspio, a internet stranica je potom ugašena te je oštećen za 320 eura. Policijski službenici nastavljaju tražiti počinitelja ovog kaznenog djela – objasnili su u policiji.

Policija pritom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve.

– Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – zaključili su.

zatvori