Subota, 18. svibnja 2024.

Mladi koprivnički šahisti osnovnoškolski prvaci Hrvatske

U Poreču se ovih dana održava Državno prvenstvo školskih sportskih društava u šahu za osnovne i srednje škole u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

– Na finalnom prvenstvu osnovnih škola sudjelovale su 24 peteročlane ekipe iz svih krajeva Hrvatske koje su se međusobno natjecale na četiri ploče u devet kola. Mladi koprivnički šahisti koji su na državnom šahovskom finalu nastupili za Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski u sastavu Petar Štefanec, Pavao Bunić, Petar Dimač, Grgur Zagrajski i Ivan Zagrajski osvojili su prvo mjesto i postali prvaci Hrvatske – rekao je Hrvoje Matijević iz Šahovskog športskog kluba Podravka i dodao da je voditeljica ekipe bila školska pedagoginja Katarina Križić.

Matijević je kazao da su svi aktivni članovi Podravkine škole šaha te šahovskih klubova Podravka i Koprivnica.

Spomenimo da su njihovom pojedinačnom i momčadskom uspjehu kroz godine kontinuiranog rada i natjecanja doprinijeli treneri Hrvoje Matijević, Matija Ostović, Jurica Srbiš i Krunoslav Novosel.

– Pobijedili su u svim mečevima sve direktne konkurente za naslov osim jednog neriješenog susreta u petom kolu sa Osnovnom školom Dobriša Cesarić iz Zagreba. Natjecanje su završili sa 17 meč bodova i to osam pobjeda i jedan neriješen meč, te odlične 23 dobivene pojedinačne partije i pet remija – zaključio je Matijević.

Ustupio Hrvoje Matijević.
Ustupio Hrvoje Matijević.
zatvori