Subota, 4. svibnja 2024.

Mešnjak: U Osijeku ću saznati kako iznutra funkcionira takva klupska veličina i učiti od Zekića, a u Graničaru je pravi trenutak za reći ‘Doviđenja’

Kao što smo to već i objavili, dugogodišnji podravski trener i nogometaš Želimir Mešnjak odlazi u Nogometni klub Osijek gdje će biti pomoćni trener Zoranu Zekiću.

Podsjetimo, Mešnjak je dosad trenirao seniorsku momčad Nogometnog kluba Mladost iz Ždralova, a zanimljivo je i da su Mešnjak i Zekić već surađivali u Slaven Belupu kada je Mešnjak također bio pomoćni trener. Mešnjak nam je otkrio da ga je Zekić pozvao i u albanski Partizani gdje je Zekić kao trener proveo nekoliko mjeseci, no zbog privatnih razloga Mešnjak tu ponudu nije mogao prihvatiti.

– Nakon odlaska iz Slaven Belupa planirali smo zajedno nastaviti raditi, no ponudu koju je on dobio iz Partizanija ja nisam zbog obiteljskih razloga mogao prihvatiti, ali s Osijekom je drugačija priča jer je relativno blizu pa ću moći redovito vidjeti djecu i suprugu što mi je izrazito važno. Osijek je klub iz velike četvorke hrvatskog nogometa i prilika mi je to da upoznam kako iznutra funkcionira jedna takva klupska veličina s tako velikom navijačkom masom i da kao trener napredujem učeći od Zorana Zekića i Osijeka kao nogometnog kluba – naglasio je.

>> Mešnjak odlazi u Osijek, bit će pomoćni trener Zekiću

Mešnjakovi zadaci u Osijeku pritom će biti slični kao i oni za vrijeme boravka u Slaven Belupu; zna se što je posao pomoćnog trenera, rekao je Mešnjak.

– Naravno da nije isto biti pomoćni trener ekipi koja je realnoj borbi za trofej u Kupu i prvenstvu, odnosno u borbi za Europu i gdje porazi jednostavno nisu opcija. U manjim klubovima se preko toga puno lakše prolazi, dok je u velikom klubu i veliki pritisak, velika su očekivanja; u svakoj utakmici si prisiljen ići na pobjedu. To će biti veliki izazov za mene, no posla se ne bojim – poručio je Mešnjak.

Spomenimo i da je Mešnjak igrao za Nogometni klub Graničar iz Legrada koji se natječe u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, a u nedjeljnoj se utakmici oprostio od aktivnog igranja.

– Neovisno o tome što idem u Osijek, tijelo mi više jednostavno nije dalo i preveliki su mi napori Četvrte lige, a osim u svom selu, nemam nigdje drugdje igrati nogomet. Tu sam zaokružio nogometnu priču zadnjih sedam godina i vratio sam se na početak, to mi je bilo veliko zadovoljstvo i želja da još nešto odigram u svom matičnom klubu. Najveća satisfakcija je to što su me djeca gledala zadnje tri-četiri godine i nema mi ljepšeg od toga. Mislim da je sada pravi trenutak za reći “Doviđenja” – zaključio je Mešnjak.

zatvori