Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Mali Gotalovčani pijuckali čaj s keksićima i družili se uz čitanje i slušanje priča Julie Donaldson

Učenici Područne škole Gotalovo iz općine Gola okupili su se u svojoj školi u večernjim satima kako bi čitali i slušali priče Julie Donaldson, poznate engleske spisateljice za djecu.

Učiteljica Helena Kovač Markov istaknula je da je ove školske godine s kolegicom Ana-Marijom Sataić započela provođenje projekta “Čajanka s tetom Julijom”. Riječ je zapravo o projektu za koji je zaslužna učiteljica razredne nastave Maja Pignar-Mijović, objasnila je Kovač Markov.

– Cilj projekta je upoznavanje različitih djela omiljene dječje spisateljice Julije Donaldson te poticati djecu na dugotrajno čitanje. Projekt provode učiteljice razredne nastave diljem Republike Hrvatske. Zanimljivost je ta da se uz čitanje priča spomenute spisateljice pijucka čaj s keksićima te od tuda dolazi naziv projekta – istaknula je.

Mališani su se tako sa svojom mlađom braćom okupili u večernjim satima u svojoj školi kako bi slušali priče te razgovarali o njima. Pročitali su priču “Mjesta ima na metli svima” te “Šećerko i Jednoroga”. Kroz razgovor i čaj prošli su kroz glavne i sporedne likove, tijek događaja i kratak sadržaj.

Nastavak ovog projekta ide u drugom polugodištu i učenici ga s nestrpljenjem očekuju, zaključila je Kovač Markov.

Ustupila Helena Kovač Markov.
Ustupila Helena Kovač Markov.
Ustupila Helena Kovač Markov.
Ustupila Helena Kovač Markov.
zatvori