Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

Laura Kovačević sudjelovala na vokalnom masterclassu Jacquesa Houdeka: Dobila sam korisna usmjerenja i brojne savjete

Mlada đurđevačka kantautorica Laura Kovačević sudjelovala je na vokalnom masterclassu Jacquesa Houdeka.

U đurđevačkoj Gradskoj upravi podsjećaju kako je riječ o čestoj glazbenoj gošći brojnih kulturnih i glazbenih događanja u Đurđevcu koja je oduševila publiku na svom prvom solističkom koncertu “Ljubav pod zvijezdama” u sklopu ovogodišnjeg Summer Cock Festivala.

– Zbog svojih emotivnih izvedbi nagrađivana je na pitomačkom, ali i na jednom međunarodnom festivalu te je aktualna pobjednica nedavnog festivala “Raspjevana Podravina”. Ne zanosi se svojih pjevačkim uspjesima i interpretativnim dosezima nego sustavno radi na sebi; vratila se iz Samobora gdje je sudjelovala na dvodnevnom vokalnom masterclassu u organizaciji glazbenog mentora Jacquesa Houdeka – ističu u Gradu.

Nekoliko talentiranih mladih hrvatskih pjevača dobilo je tako glazbenu poduku talijanskih glazbenih pedagoginja Lise Paglini i Marianne Brille, a sve uz klavirsku pratnju maestra Stefana Lenza.

Laura je pritom istaknula da o glasu, kao i o svakom drugom instrumentu, treba učiti i voditi brigu.

– Svaki pjevač se nada da će glas koristiti, odnosno pjevati cijeli život. Dobila sam korisna usmjerenja i brojne savjete od talijanskih profesorica i mentora Jacquesa Houdeka koji će mi uvelike pomoći dodatno raditi na mojim glasovnim mogućnostima – rekla je i dodala da je iznimno zadovoljna visokom razinom kvalitete vokalnog seminara na kojem je puno naučila.

Izvor: Grad Đurđevac
zatvori