Subota, 4. svibnja 2024.

Kvartet ‘Tata i tri brata’ u nedjelju nastupa u Koprivnici, izvodit će poznate duhovne, gospel i božićne pjesme

Gospel acappella atrakcija stiže 26. studenog u Koprivnicu.

Naime, u 18 sati u Domu mladih će se održati koncert Agape Family Quarteta, obiteljskog kvarteta oca i tri sina – Darka, Andrije, Matije i Jakova Kovačevića.

Član kvarteta Matija Kovačević istaknuo je kako prirodno pjevaju sva četiri muška glasa, a poznati su i kao pjevači cijenjenog gospel ansambla Agape koji ove godine slavi 40. godišnjicu, a osnovao ga je s nekoliko prijatelja 1983. godine upravo otac Darko i vodio ga dugi niz godina, dok je danas umjetnički voditelj sin Andrija, profesionalni glazbenik.

– Ova glazbena obitelj je u ansamblu Agape nastupala na brojnim koncertima u Europi i Americi, a posebno u Hrvatskoj, više puta na koncertu Božić u Ciboni, kao i u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz televizijski prijenos i orkestar HRT-a i poznate goste poput Akija Rahimovskog, Jacquesa Houdeka, Ivane Kindl, Borisa Novkovića, Ivane i Marije Husar – naglasio je Matija Kovačević.

Kvartet “Tata i tri brata”, kako glasi poznati nadimak za Agape Family Quartet koji je skovao voditelj i glumac Boris Mirković, tri godine zaredom je pjevao i hrvatsku himnu u jedinstvenom aranžmanu Andrije Kovačevića pred desecima tisuća gledatelja i sudionika na startu najveće utrke u Hrvatskoj – Wings for Life Zadar.

– Ove nedjelje u Domu mladih u 18 sati kvartet će u svom prepoznatljivom glazbenom stilu muške harmonije izvoditi poznate duhovne, gospel i božićne pjesme. Ulaz je slobodan – poručio je još Kovačević.

Ustupio Matija Kovačević.
zatvori