Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Koprivnički šahisti prvi u Drugoj juniorskoj ligi regije Centar, Jan Horčička proglašen najboljim igračem na drugoj ploči

Ekipa Športskog šahovskog kluba Koprivnica nastupila je u Drugoj juniorskoj ligi regije Centar i postigla sjajan rezultat.

Na natjecanju je sudjelovalo 18 ekipa, a igrala su se četiri kruga po dva kola, izvijestili su iz koprivničkog kluba.

– Nakon završenih osam kola ekipa Športskog šahovskog kluba Koprivnica osvojila je prvo mjesto s 14 bodova uz šest pobjeda i dva remija. Druga je bila ekipa Šahovskog kluba Oroslavje, a treća Stridona iz Štrigove. Naša ekipa je nastupila u sastavu Matej Zadro, Jan Horčička, Emanuel Bunić, Ivan Martić i Lovro Koštić – naveli su.

Jan Horčička proglašen je pritom najboljim igračem na drugoj ploči uz sedam bodova iz osam kola, a Emanuel Bunić i Ivan Martić drugim igračima na trećoj i četvrtoj ploči.

– Kao prvoplasirana u Drugoj juniorskoj ligi Centar ekipa Športskog šahovskog kluba Koprivnica u sljedećoj godini ostvarila je pravo nastupa u Prvoj hrvatskoj juniorskoj ligi – dodali su i zaključili da će koprivnička ekipa krajem prosinca nastupiti i u Vodicama na finalu kadetskih liga Hrvatske u kojem sudjeluje osam ekipa.

Izvor: ŠŠK Koprivnica
Izvor: ŠŠK Koprivnica
Izvor: ŠŠK Koprivnica
zatvori