Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Koprivnička učenica Una Bebek dobitnica nagrade ‘Mali Galović’, znamo tko će uživati u njenoj knjizi

Učenica koprivničke Osnovne škole Braća Radić Una Bebek jedna je od dobitnica nagrade “Mali Galović”.

Povjerenstvo koje su činili Zoran Maljković, Tomislav Zagoda i Darko Pernjak odabralo je tri najbolja rada zavičajne tematike za spomenutu nagradu, a Uni Bebek pripala je nagrada za pjesmu “Zanavek zgubleni svet”.

– Dojmovi su se slegli, a ja sam uvijek sretna kad dobijem bilo koju nagradu. No, moram reći kako mi je ova posebna jer sam ju dobila baš u svojem zavičaju – istaknula je Una.

Snimio Valentino Štefanek.

>> Poznate su dobitnice nagrade ‘Mali Galović’ na jubilarnom 30. književnom festivalu Galovićeva jesen

Na samoj dodjeli bilo je jako svečano, a oduševilo ju je što je nakon izvođenja svoje pjesme dobila i velik pljesak okupljenih.

– Sve je bilo predivno, a ja sam bila sretna i vesela što su mi svi čestitali – pojasnila je.

Unina strast za pisanjem pojavila se još u drugom razredu kada je sudjelovala na književnoj grupi, iako priznaje da je za sada njezin profesionalni poziv ipak nešto drugo.

– Naime, tamo smo svi pisali zajedničku pjesmu i ja sam shvatila koliko mi je to zabavno i od tada samo pišem. Trenutno mi je želja da postanem doktorica, ali pisanje će uvijek biti tu uz mene. Možda ću se time nekada moći baviti i profesionalno – kazala je.

Snimio Valentino Štefanek.

Ovoga puta tema je bila zavičajnog karaktera, ali Una navodi kako nema određenu temu koja bi joj bila najdraža.

– Volim izazove i volim nasmijati ljude. Želim da svi koji pročitaju moju pjesmu pronađu neku pouku i nauče nešto novo – poručila je.

Za kraj je dodala kako osim pisanja nije otkrila koji se to još talenti kriju u njoj.

– Mislim da svaki čovjek ima više talenata. Moj je trenutno pisanje, a tijekom života otkrit ću sigurno još neki. Za sada se držim ovoga – zaključila je.


Una Bebek odlučila je pokloniti svoju knjigu “Srce mi se smije”. Sretne dobitnice su Biljana Domitrović Mađerić, Monika Cvetnićeva i Ružica Šušenj, a upute smo vam poslali u inbox.

zatvori