Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Koncert poslastica ‘Matija svira Arsena’ uskoro u Domoljubu, znamo tko ide na koncert

Jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz glazbenika Matija Dedić gostuje u dvorani Domoljub s koncertom “Matija svira Arsena” u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica i u suradnji s Umjetničkom školom Fortunat Pintarić te s Gradom Koprivnica.

Matija je odabrao 12 pjesama svog oca i stvorio antologijski album “Matija svira Arsena” koji je osvojio šest Porina, a glazbeni kritičar Zlatko Gall ocijenio je: “Takvu je posvetu ćaći mogao napraviti samo sin. Ne samo zbog emocija koje su utkane u svaku odsviranu notu ovog intimističkog klavirskog zapisa već i zbog istog genskog materijala. Ili, najjednostavnije rečeno, talenta koji su podijelili Dedići senior i junior”.

U albumu “Matija svira Arsena” se radi o intelektualnom pristupu glazbi, ali se ne gubi ništa od duhovnosti. Radi se o glazbi koja je pomirila vrhunski pijanizam i izniman ljudski faktor. Na repertoaru se nalaze prekrasne interpretacije pjesama – od naslovnih tema iz “Glembajeva” i “U registraturi” preko klasika “Sve što znaš o meni” i “Kuća pored mora” te pjesama “Razgovor s konobarom” i “Ne plači”.

Dvorana Domoljub
28. studeni 2023. (utorak) u 19:00 sati
Svoje ulaznice po cijeni od 5 eur/37,67 kn možete kupiti u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.


Portal Drava.info daruje dvoje čitatelja s po dvije ulaznice. Sretne dobitnice su Goga Bukvić i Božica Gašpar. Upute smo vam poslali u inbox.

zatvori