Petak, 17. svibnja 2024.

‘KAJ JE ONO MESEČINA?’ Rajnard Hraščanec nastupit će u koprivničkom Domoljubu

Rajnard Hraščanec održat će koncert “Kaj je ono mesečina?” u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Koncert će se održati 21. studenog u 19:30 te mu je pokrovitelj Grad Koprivnica, a ulaz je slobodan. Na programu će se naći kompozicije hrvatskih skladatelja i pjesme kajkavskog govornog područja u suvremenim aranžmanima, dok će Hraščanec nastupiti uz klavirsku pratnju Marina Hraščanca i Nikole Milosavljevića na klarinetu, izvijestili su iz koprivničke Gradske uprave.


Rajnard Hraščanec je završio studij opernog pjevanja na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Manchesteru (Royal Northern College of Music, Manchester) u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa. U Velikoj Britaniji ostvario je uloge u operi Francis Poulenca “Dialogues des Carmélites”, te u operi G. C. Menottija “The Medium”, gdje je također imao priliku surađivati i s cijenjenim britanskim dirigentom Peterom Robinsonom te direktorom obuke i repertoara BYO-a, Stuartom Barkerom. Usavršavao se u sklopu odsjeka digitalne produkcije i na odsjeku “stage managementa” te je sudjelovao u organizaciji i produkciji brojnih koncerata (Tangerine Dream, Ron Sexsmith, RNCM Session Orchestra, RNCM Opera…), a bio je i dobitnik prestižne nagrade britanskog ABRSM-a, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu. Sudionik je multidisciplinarnog umjetničkog projekta i rezidencije “Musicville GreenOpera” koji dovodi mlade umjetnike i njihove mentore zajedno na tri ruralne lokacije u Sloveniji, Austriji i Hrvatskoj. Program rezidencije kulminirat će završnim izvođenjem “zelene opere” u svakoj od zemalja partnera u 2024. godini.

Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom, istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih žanrova te sudjeluje i u internet projektu Moonlight Sessions. Do sada je surađivao s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima: The Gentleman, Sara Renar, Ivan Grobenski, Anna Moor, bubnjarski sastav ‘BUŠ?BUM!’, Letarg i dr.

Izvor: Grad Koprivnica

zatvori