Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Hrvatska demokršćanska stranka na političkoj skupštini jednoglasno prihvaćena kao najnovija članica Europske pučke stranke

Hrvatska demokršćanska stranka na političkoj je skupštini jednoglasno prihvaćena kao najnovija članica Europske pučke stranke.

Delegaciju su činili zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Velikog vijeća HDS-a Hrvoje Zekanović i predsjednik Vijeća mladih HDS-a Zdeslav Indir, a sudjelovali su na političkoj skupštini EPP-a koja se održala ovog tjedna u Bruxellesu.

Kraj je to jednogodišnjeg uspješnog procesa pristupanja najutjecajnijoj europskoj pučkoj obitelji, poručili su iz HDS-a.

Na političkoj skupštini EPP-a na poziv Manfreda Webera obratio se i Hrvoje Zekanović koji je istaknuo probleme s kojima se Hrvatska, ali i Europa danas suočavaju, posebno naglašavajući problem ilegalnih migracija i vanjskih granica Europske unije.

Prilikom posjeta Bruxellesu delegacija HDS-a iskoristila je priliku i za sudjelovanje na misi za 32. Dan sjećanja za žrtve Vukovara i Škabrnje u Europskom parlamentu.

Dodajmo kako je uz Hrvatsku demokratsku zajednicu, HDS jedina članica EPP-a iz Hrvatske s obzirom na to da je nekadašnjoj članici HSS-u članstvo prekinuto.

Izvor: Hrvatska demokršćanska stranka
Izvor: Hrvatska demokršćanska stranka
zatvori