Srijeda, 8. svibnja 2024.

Gradonačelnik Jakšić o sukobu Čimina i Labazana: Ono što se dogodilo unutar kuće, riješit ćemo unutar kuće

Nakon što se Srednjovjekovni božićni sajam našao u središtu medijskog prostora, komentar je na pitanje naše novinarke na konferenciji povodom predstavljanja ovogodišnje bajke dao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podsjetimo, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin kazao je, između ostalog, da “profesor povijesti ne poznaje činjenice o Koprivnici, najavljuje nepostojeće izložbe, programe i radno vrijeme Muzeja koje uopće nije dogovoreno”.

O sukobu direktora Turističke zajednice grada Koprivnice Renata Labazana i ravnatelja Muzeja grada Koprivnice Roberta Čimina osvrnuo se vrlo kratko.

>> Ravnatelj muzeja Čimin Labazana nazvao ‘direktorom svemira’: Jučerašnja konferencija o Srednjovjekovnom božićnom sajmu pokazala je svu njegovu bahatost

– Srednjovjekovni božićni sajam je dio Koprivničke bajke nešto što donosi dodatni sadržaj i nešto što ima svoju publiku na kojem sudjeluju brojni koprivnički obrtnici i mislim da je Turistička zajednica s ovim projektom napravila dobar posao u niši koju love. To je u konačnici turizam. Što se tiče prijepora između ravnatelja i direktora, nisam pobornik medijskih ofanziva i sukoba pogotovo kad se radi o odnosima unutar kuće. Ono što se dogodilo unutar kuće, bez obzira na to što je dobilo i medijski odjek, riješit ćemo unutar kuće – objasnio je Jakšić.

zatvori