Petak, 3. svibnja 2024.

Građani traže nova prometna rješenja, Jakšić: Što više uložimo, kao da šaljemo pozivnicu da se voze utrke kao u Monte Carlu

Na Vinici u Koprivnici problematičan je prijelaz djece preko ceste kod stajališta školskog autobusa.

Apel roditelja da se nešto poduzme uputio je na posljednjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća HDZ-ov Saša Cestar.

– Pitanje se tiče Ulice kneza Branimira i Ulice Nikole Sertića. Može li se napraviti nešto po pitanju obilježavanja pješačkih prijelaza kod autobusnih stajališta, odnosno po pitanju usporavanja prometa, jer tamo djeca prelaze cestu, a ljudi se brzo voze po toj cesti – upitao je Cestar.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio mu je da se označavanje može i treba napraviti te će ove prijedloge uputiti na prometnu grupu kako bi se struka očitovala.

– No s obzirom na to da imamo svakakvih pojava u prometu u proteklih nekoliko tjedana i mjeseci na području grada, postavljamo si pitanje što više i gdje raditi, jer sada ispada da ne da više nije dovoljan stop, nego nije dovoljan rotor, imamo neka raskrižja gdje nije dovoljan semafor, imamo već nekih prometnica gdje nije dovoljna kamera, gdje nije dovoljan usporivač pa vjerojatno trebamo razmišljati da budemo pilot projekt za auto pilote u prometu. Mislim, sad se stvarno šalim, ali definitivno je da nam se događa situacija da što više uložimo u određenu prometnicu da ju uredimo, napravimo širom, funkcionalnijom, napravimo stazu, negdje napravimo rotor, kao da pišemo pozivnicu da netko vozi utrke kao da je u Monte Carlu. Tu definitivno imamo puno posla i puno analiza što i kako raditi, ali imamo i stalnu komunikaciju s Policijskom postajom Koprivnica i bez obzira na to što oni sve to ne mogu pokriti, treba nam i njihova pomoć da se neke stvari zauzdaju i stave pod kontrolu – objasnio je gradonačelnik.

zatvori