Subota, 18. svibnja 2024.

Grad Koprivnica osvojio nagradu ‘Regiostars’, Ostriž: Od 228 prijava iz Europske unije, u finalu smo se našli s 30 gradova i pobijedili

Ovih dana stiglo je novo priznanje u naš grad.

Naime, Grad Koprivnica osvojio je nagradu ‘Regiostars’ kojom Europska komisija svake godine nagrađuje najbolje projekte sufinancirane iz EU fondova.

– Od 228 prijava iz Europske unije, u finalu smo se našli s 30 gradova i pobijedili. Nagrada nije financijske vrijednosti, ali je nagrada kojom Komisija nagrađuje najbolje projekte sufinancirane iz EU fondova i kao takva puno nam znači – kazala nam je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Riječ je o projektu u kojem Grad Koprivnica, u suradnji s partnerima – gradovima Budimpeštom, Grazom, Krakovom, Leipzigom, Parmom i Stuttgartom, razvija strategije za ograničavanje automobilskog prijevoza te korištenje vozila koja ne zagađuju okoliš.

– Još 2015. godine uveli smo Održivi plan za mobilnost Grada Koprivnice te su aktivnosti u sklopu te strategije pridonijele tome da smo si osigurali ovu lijepu nagradu – zaključuje Ostriž.

zatvori